top of page

25 Eylül 2018, 1° Koç Burcu’nda Dolunay

Çok manidar... Güneş 1. Ev’de (Ben Evi), 7. Ev’deki (Sen Evi) Ay’ın tam karşısında. Sanki ben olan varlık, başkalarına karşı olan duygularımıza meydan okuyor. 1° Terazi’deki Güneş dünyaya akıllı enerjiler yolluyor, Ay ise bir çocuk gibi; istiyor da istiyor...

Kendimizi deneyimlemek için öncelikle kendimize, kendi bedenimize, kendimizle ilgili farkındalığa ve diğer insanlara, onlarla ilişki kurmaya, yakınlaşmaya ihtiyacımız var. Bu ilişkide Ay neredeyse dürtüler, içgüdüler, derin duygular oradadır, Güneş neredeyse kimliğimiz, kişiliğimiz, hayata karşı duruşumuz orada. Dolunay sanki bütün yıl devam eden soruyu, son bir kere ve bu kez çok net, sert ve keskin bir şekilde soruyor: “Sen kimsin, kim olmak istiyorsun?”

Ay’ın şu an 2° Aslan’da olan Kuzey Ay Düğümü ile, Güneş’in de 2° Kova’da olan Güney Ay Düğümü ve hemen yanındaki Mars ile ile yaptığı olumlu açılar; bizi adeta yaşam amacımıza ulaştırmak için, hayatımız boyunca biriktirdiğimiz tecrübelerimizi ve en derin duygularımızı, iç görülerimizi ve aldığımız yaralardan çıkardığımız dersleri olumlu bir şekilde kullanarak kendimizi hak ettiğimiz şekilde ortaya koymamız için destekliyor. Ama dikkat Mars’ın her zamanki yöntemleri artık işe yaramıyor!

Güneş’in Merkür’le birlikte hareket ediyor olması, özellikle aile içinde, evimizde, yakın ilişkilerimizde kendimizi nezaketle ifade etmemiz için bizi desteklerken, duygularımızı ifade etmeye de zorluyor. Her zaman kolay değil, öyle değil mi, duyguları açıkça ortaya koymak? Hele de en mahrem ilişkilerimizde. Kaybetme korkusu, değersizlik, güvensizlik duygularımız, hatta çoğu zaman kendi duygularımızın kendimiz farkına varamamamız hep önümüze engel olarak çıkar. Oysa duyguları ifade etmenin tek yolu öfke değildir, biraz hassas taraflarımızı göstermek, ilişkileri derinleştirebilir, bazen de belki kalbimiz kırılabilir ama hayat zaten bir risk değil mi? Bazen kalp kırıklığı bizi doğru yola sokmak için – uzun vadede – çok şeyler kazandırabilir bile. Uranüs, sağ olsun, en derinde sakladıklarımızı sarsmak, ruhumuzda depremler yaratmak için fırsat kolluyor, Venüs ise kendi değerimiz ile ve yaşamın bize verdiklerini ne kadar alabildiğimizle ve ne kadar verebildiğimizle ilgili sınırlarımızı zorlamak için pusuda. Yakında geri hareketine başlayınca kim bilir bize neler edecek?

Akıllı olma zamanı. Akıllı olmak ve duygularımızla bağlantıya geçmek, iyi insan olmak için, dürüst olmak için, kendimize yatırım yapmak, okumak, seyahat etmek, yardım etmek için kapılar her zaman açık.

Haydi hep birlikte büyüme zamanımız geldi.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page